Slova Kapitána k odehraným zápasům a anketa

05.03.2014 16:42

            Aktualizace oddílového webu mou vinou značně pokulhává a tak vám alespoň přetlumočím kapitánovy komentáře k odehraným utkáním.

            Dále zde provedu anketu na téma termínu oddílové besídky k ukončení sezóny. Mohla by se konat 16. března 2014 na konci posledního domácího zápasu I. divize. Další varianta je 30. března 2014 po posledním kole I. divize po návratu z Tábora. Nevýhodou obou termínů je to, že se jedná o neděle. Besídka také může být kdykoliv jindy. Své návrhy a vyjádření pište na můj mail tr.pisek@seznam.cz.

            A teď komentáře Kapitána.      

            Komentář k II. divizi, domácí utkání 1. února 2014, 1. kolo finálové skupiny

„Ahoj kamarádi, vítězná vlna nás neopustila a výhra nad Kaplicí 5.3 potvrdila vaši formu. Děkuji. Děláte mi radost. Jen tak dál. V dalším kole druhé divize nás čeká těžký soupeř pod vedením Martina. Jistě na nás svůj tým dobře připraví. Budu muset poprvé zahrát něco jiného než šokující d4. Ale to je ještě daleko.“

            Komentář k I. divizi, 23. únor v Sezimově Ústí 

            „Ahoj kamarádi, děkuji za včerejší výkony a přístup k utkání. Přálo nám tentokrát i štěstí, ale šli jsme mu naproti. Zejména Tomáš a Petr dokázali zabojovat a vybojovali remízu. Vstali z popela jako bájný Fénix. Gratuluji! František čte Československý šach a naslouchá radám Ivana. Vzorně zahrál a vyhrál koncovku různobarevných střelců. Smekám před panem Burešem, který výborně propočítal přechod do pěšcové koncovky a zvítězil. Martin bojoval, mačkal soupeře a hrál mu na nervy. Nakonec remíza. Pavel Sup získal figuru a zvítězil. Karel s přehledem kombinoval a využil slabé poslední řady soupeře. Jasný bod. Jediná prohra já. Raději bez komentáře.

            Jsme zachráněni a zbytek soutěže si můžeme v klidu užít.“       

            Komentář k II. divizi, 1. březen v Soběslavi, 2. kolo finálové skupiny

            „Ahoj kamarádi, děkuji a smekám za Váš úžasný výkon proti Soběslavi. Měli jsme i velký kus štěstí, ale to k této krásné hře patří.Vojta si výborně poradil na první šachovnici s Martinem a předvedl opravdu fenomenální výkon. Gratuluji, jen tak dál Vojto! Já hrál mizerně a prohrál se slovy, že vždy když prohraji tak vyhrajeme zápas. A Stalo se. František se zázračně zachránil v dost mizerné pozici. Tomáš zase vyhranou pokazil. Obě skončily remízou. Dominik získal dvě figury za věž a ukázkově uplatnil dvojici střelců. Pavel Sup měl víc štěstí než rozumu, ale cením si, že se rval do konce a partii kde měl dvě figury proti dámě dokázal vyhrát. Navíc chválím Pavla, že poslechl kapitána a nepřijal remízu. Vyhnul se věčnému šachu a zvítězil. Láďa Kolář ke konci stál na hranici výhry, ale ukázalo se, že věžové koncovky jsou ošidné a byla to remíza. Pavel Hájíček aktivní hrou získal v koncovce lehkých figur dva pěšce a opět zvítězil. Je to náš největší bijec a trumf na poslední šachovnici. Celkově jsme zvítězili 5,5:2,5.Výsledky nám hrají do karet a tak v příštím kole nám stačí porazit Slávii České Budějovice a máme postup do první divize jistý.“

       Závěrem doplňuji poslední Jirkovu poznámku o postupu z II. divize. Dvě kola před koncem soutěže máme tříbodový náskok před třetí Durchanovou Slávií. Ta hraje v posledním kole s Prachaticemi. Před dalšími konkurenty máme čtyřbodový náskok. K udržení druhého postupového místa nám tedy stačí alespoň jedna výhra v posledních dvou kolech.