Oddílový přebor, III.a I. divize

26.11.2013 15:16

Ve čtvrtek 21. listopadu pokračoval neúplným 7. kolem oddílový přebor. Pavel Hajíček – Tomáš 0-1, Pavel Sup – František 0-1 a  Jirka – Petr ½ - ½ po nervydrásající oboustranné kisně. Dvě kola před koncem soutěže se na medailových příčkách usadili favorité. Na záda jim ale dýchá černý kůň soutěže Václav. Zatímco vedoucí trio se ještě bude navzájem obírat o body, může Václav s ohledem na svůj los proniknout na medailovou pozici.

Tabulka a výsledky.

 

            V sobotu 23. listopadu se hrálo 3. kolo III. divize. Komentář k utkání DDM Písek „D“ – Sokol Chvalšiny 3:2 poskytl Láďa Kolář.

            Začátek vypadal pro nás hrozivě, kromě Jendy na 5.šachovnici byli všichni prohraní. První vyhrál Jenda na 5.šachovnici v 25 tahu, kdy soupeř dal zadarmo dámu, pak prohrál Vladimír. Po té jsem z taktických důvodů nechal vyhrát slovenského hráče, tím ochabla ostražitost soupeřů, kteří v té době měli zápas jasně vyhraný. Za stavu 1:2 pro soupeře dohrávali oba Pavlové v prohraných pozicích. Oba ale dřeli, aby výsledek nebyl pro nás  katastrofální a soupeři v koncovkách udělali hrubé chyby.Tentokrát jsme měli velké štěstí.
Jsme první v tabulce o bod před Kájovem který vyhrál 41/2 :1/2 s Týnem. Bude hodně zajímavý poslední  letošní zápas v Týně 7.12.2013. Výsledky.

 

            V neděli 24. listopadu pak hrálo naše béčko 4. kolo I. divize se Silonem Planá nad Lužnicí. Nervák začal překvapivě už hodinu a půl před utkáním. V tu chvíli jsme měli s Martinem odjíždět ze Zahoří směrem na Vráž. Jenže ještě v 9.00 nebylo po Martinovi ani slechu, natož vidu. Zbaběle jsem v tu chvíli vše vložil do rukou kapitána a vysmekl se z odpovědnosti. Dlužno podotknout, že jsem správně učinil, neboť Jirka sérií správných manažerských rozhodnutí zařídil, že jsem Martina nejen našel, ale dokonce jsme do hrací místnosti dorazili pouze s pětiminutovým zpožděním. Tím jsme počet přítomných domácích borců zvýšili na pět a utkání mohlo začít. Se zpožděním dalších 30 minut pak dorazilo trio Standa Cífka, Vojta a Petr. S jejich příchodem dostala hrací místnost hned zelenější barvu.

            První prohrál Vojta na 4. desce s panem Mošničkou, ačkoli se mi jevil nejméně zelený. Barevné trio se ale vzchopilo a rychle přidalo dva body do naší kasičky na 1. a 5. šachovnici. 2:1. Pak František dal za remízu svůj brutální útok na Rudu Nováka bezprostředně po té, co si postavil druhou dámu na 7. šachovnici. 2,5 : 1,5. Já jsem trpělivě čekal na 8. prkně na chybu soupeře a nakonec jsem se dočkal. 3,5 : 1,5. Potřebovali jsme ještě bodík a ten záhy přidal kapitán Jirka na 6. desce, když uměl učebnicově prosadit volného pěšce nehledě na to, že asi posledních 15 tahů hrál s dvěma minutami na hodinách. 4,5 : 1,5. Zbývající dvě partie už rozhodovaly pouze o výši skóre. Na 2. šachovnici souboj Šimečků rozhodl v náš prospěch pan Alexej, když v dámské koncovce utáhl Pepovi šrouby na palečnicích až na doraz. Celkovou bilanci doplnil na 6 bodů remízou zbloudilý Martin na 3. šachovnici, když měl sice v jezdcové koncovce jezdce navíc, ale na výhru to bylo málo. 6 : 2.

            Po čtyřech kolech máme tedy 6 bodů a 6. příčku.