#1 Magnus Carlsen stále více vyčnívající

02.10.2013 11:02

 

Světová šachová federace FIDE vydala k 1. říjnu 2013 s pravidelnou měsíční periodou novou listinu výkonnosti (FRL - Fide Rating Listing) všech hráčů, držitelů mezinárodního ela (Elo FIDE). Na vrcholu světového žebříčku zůstává nadále Magnus Carlsen z Norska. V průběhu uplynulého měsíce navýšil své konto o 8 bodů na neuvěřitelných 2870. Od 9. do 15. září sehrál šest partií v Sinquefield Cupu, turnaji v Saint Louis. Hrálo se dvoukolově a jeho soupeři byli světová dvojka Levon Aronian z Arménie a dva domácí Američané (s neamerickými jmény), Hikaru Nakamura a Gata Kamsky, světová devítka a šestnáctka. Zvítězil Nor se 4,5 body, přičemž jako jediný nebyl nikým poražen.

 

Partie ze Sinquefield Cupu 2013

 

L. Aronian a M. Carlsen během slavnostního zahájení turnaje v St. Louis při focení s místními mladými adepty šachové hry.

 

Carlsen je světovou jedničkou nepřetržitě od července 2011! A nějaký, spíš delší, čas jí zůstane. Jeho bodový náskok je luxusní, jelikož nikomu z dalších ze světové elity se nepodařilo překročit bájnou metu 2800.

TOP30 opustil český zástupce David Navara, který za poslední měsíc, kdy sehrál 14 započítávaných partií, zaznamenal ztrátu 12 bodů.

 

TOP30 + členové DDM Písek